1. Ana Sayfa
  2. Oyun
  3. Valorant Rank Sistemi Nedir? Nasıl Çalışıyor?

Valorant Rank Sistemi Nedir? Nasıl Çalışıyor?

Valorant Rank Sistemi Nedir
5

Valorant rank sistemi nedir? sorusu, 2020 yazından bu yana iyice popülerlik kazandı. Özellikle Valorant’ın tamamıyla erişime açılması ile beraber tüm dünyada da çevrimiçi şekilde oynanır hale geldi. Valorant, oyun içinde rank sistemini sağladığından dolayı, çekişmeli ortamın oluşumuna neden olan oyun; gamerları da ekrana kilitledi.

Valorant Rank Sistemi Nedir?

Valorant; Riot Games tarafından sevilen bir taktiksel FPS oyunudur… Rekabetçi oyunların çoğunda olduğu gibi bu oyunda kendisine ait rütbe sistemi adı altında karşımıza çıkıyor. Bu sistem işleyişinde; yetkin oyuncuların aynı maçta eşleştirilmesiyle birlikte rekabette ki faktöründe güçlendirilmesi vardır.

Valorant Rank Sistemi Nasıl İşliyor?

Oyun içerisinde rütbe elde edebilmek, aşama şeklinde yükselebilmek içinde dereceli şekilde maçlara katılım sağlanması gerekiyor. Aynı zamanda da ortalama üzerinde iyi bir performans sağlamanız gerekiyor. Rekabetin en üst sıralarda olduğu bu maçlarda özellikle oyuncularında sıralaması büyük bir orana tekabül ediyor. Kısacası; derece şeklinde ki maçlara girebilmek adına oyunda hakimlik kurarak ona göre minimum 20 kez derecesiz maçları oynamalısınız.

Valorant oyuncusu, eğer 20 defa derecesiz şekilde karşılaşmalara katılırsa sonrasında aslı maçlara da giriş hakkını elde etmiş oluyor. Çok uzun zaman alan ve oyunda ki esas tarafı da belirleyen karşılaşmalar genel anlamda, “Valorant dereceli maçlar sistemi” diye adlandırılıyor.

Valorant Rank Sisteminde Dikkat Edilecek Önemli Noktalar

  • İlk dereceye sahip olabilmek için öncelikle; minimum beş tane derecesi olan maç oynamalısınız.
  • 14 gün dereceli maçlara katılmadığınız sürede de, hâlihazırda ki derecelerinizde silinecektir.
  • Eğer dereceniz silinirse de, bu sefer yeniden 3 tane karşılaşmaya mutlaka katılmalısınız.

Valorant Sisteminin En Yaygın Rankları

Valorant Sistemi üzerinde; oyunda ki en büyük kısmı Altın 2 rütbesi üzerinde ki oyuncuların oluşturduğunu söyleyebiliriz. Platinum, gümüş ve altın 1-2-3 kademeleri de çok yaygın derecelendirmeler içerisinde bulunuyor. Oyunda ki en son kademe Valorant ve Rank’lar, çok üst düzey elit oyuncuların belirlenmesinde rol oynuyor. Sunucu popülasyonu baz alındığında, bölgenin başına göre 20 ile 150 arası  Radyant oyuncusu olduğuna dair bilgiler yer alıyor.

Valorant Rank Atlama Süreci Nasıl İşliyor?

Valorant sistemini geliştiren ekip; rank atlama hususunda en belirli olan etkenin tur atlayıp, maçın kazanılması olduğunu belirtmişlerdir. Yalnız kazanılan her karşılaştırma derecelendirmesi aynı oranlarda etkili olmayacağını da belirtmek gerekiyor.  Yani 14-15 gibi çok yakın skor tablosuyla karşılaşıldığında, maç derecelendirmesi oyuncuya oldukça az katkı sağlıyor. Eğer ki arada ki farkta yüksekse karşılaşma zaferi sıralaması büyük oranlarda etkilenmiş oluyor.

Tüm Valorant Rankları

Valorant Rank sistemi, toplamda 8 tane rütbeden oluşuyor. Rütbeler ayrıca kendi içerisinde de, 3 tane ayrı seviden oluşuyor.

  • Altın(Gold) 1-2-3
  • Demir(Iron) 1-2-3
  • Radyant( Radiant)
  • Platin( Platinum) 1-2-3
  • Ölümsüz(Immortal) 1-2-3
  • Bronz(Bronz) 1-2-3
  • Elmas(Diamond) 1-2-3
  • Gümüş(Silver) 1-2-3

Oyunun en yüksek rütbesi, Radyant harici bütün aşamalar kendilerinin içerisinde üç seviye şeklinde bölünüyor. Valorant Rank sistemi, maçın sonlarındaysa performans bazlı olarak bildirim mesajı kullanıcıya gönderiyor. Gönderilen bildirimle beraberde sıralama yükseliyor veya düşüyor.

Valorant 14 Ekim Güncellemesi

Önce ki sistemde MVP puanınızla düşmanları alt edip, asist oranlarınızda da kademe atlamama ya da atlama konusu önem arz ediyordu… Ancak 14 Ekim’de ki güncellemeyle beraber oyuncularda ki derecelendirme oranı da etkilendi. Tabi ki bundan etkilenecek olan en büyük etkense, maç skoru olduğunu söyleyebiliriz. Bireysel performanslar; MVP olmayı veya iyi K/D/A oranıyla maçı sonlandırmayı hemen hemen hiç etkilemeyecek diyebiliriz.

Güncelleme eğer beklenilen performansı gösterirse, geliştiriciler bunları tüm kademelerde uygulayacaklar. Bireysel performansların özellikle ön tarafta yer aldığı karşılaştırmalarda, oyuncularda iş birliği ve takım oyunu tarzında ki etkenleri önemsemeyebiliyorlar. Valorant rank atlama sistemi ile maçın skoruna göre belirleniyor. Bu durumda doğal olarak oyuncuların daha çok takım odaklı oynamasını sağlıyor.

Yorum Yap

Yazar Hakkında

Webbilim.com l Kurucu ve Yönetici İnternete olan ilgisini ve bilgisini yazıya aktararak fayda sağlamak isteyen teknoloji aşığı bir karakteristik.

Yorum Yap