1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Frappe Çeşitleri? Frappe Nedir? Nasıl Yapılır?

Frappe Çeşitleri? Frappe Nedir? Nasıl Yapılır?

Frappe Nedir?
5

Frappe Nasıl İçilir? Çeşitleri Nelerdir?

Frappe nasıl içilir sorusunun cevabı kahve çeşitleriyle ilgilenen kişiler tarafından özellikle çok merak ediliyor. Soğuk kahve çeşidi olarak bilinen frappenin üst kısmı köpükle kaplıdır. Hazır kahveyle hazırlanan frappe, ilk 1957 senesinde Selanik’te yapıldı. Selanik’te ilk yapıldığı için doğal olarak Yunanistan’da çok fazla tüketiliyor.

Frappe Ortaya Nasıl Çıkmıştır?

Çocuklara içerisinde çikolata olan pratik içecek tanıtımının yapıldığı sırada aslında frappe ortaya çıkmıştır. Dimitris Vakondios adında ki bir kişi, hazır kahve hazırlarken soğuk su kullanmıştır. Aslında amacı kahveyi sıcak suyla hazırlamakmış… Kısacası, frappenin tesadüf eseri olarak ortaya çıktığı söylenebilir. Bu olaydan sonra Yunanistan’da, frappeyi ulusal bir kahve olarak benimsedi… Benimsenmesiyle ve ilgi görmesiyle birlikte frappe çeşitleri ortaya çıktı. İleri ki zamanlarda tüm komşu ülkelere yayılan frappe, dünyada da aynı zamanda sevilen tercih edilen kahve çeşidi olmuştur. Özellikle hazır kahve piyasasının hakimiyet sürdürdüğü ülkelerde, frappe tüketimi daha çoktur…

Frappe Çeşitleri

Hazırlama aşamasında, ufak değişiklikler yaparak farklı farklı frappeler ortaya çıkarabilirsiniz. Dondurmanın yerine krema kullanabilirsiniz. Aynı zamanda süt yerine de su kullanabilirsiniz. Tamamen frappe çeşitleri hazırlamak sizin hayal dünyanıza ve becerinize bağlı… En popüler Frappe çeşitlerini şöyle sıralayabiliriz:

Frappe Nedir?
Frappe Çeşitleri Nelerdir

-Espresso Frappe: Espressoyu sevenler için bu frappe çeşidini önerebiliriz. Yaz aylarında, espresso frappe ile çok serinleyeceksiniz. Süt, buz parçaları, espresso blenderde karıştırılarak hazırlanıyor.

-Greek Frappe-Sadeli: Klasik tatları daha çok sevenlerin tercihi genellikle bu frappe çeşidi oluyor. Buz parçaları, nescafenin klasik granül kahvesiyle ve soğuk sütle bol köpüklü olacak şekilde hazırlanıyor.

-Greek Frappe(Aromalı): Frappeli çeşitleri içinde greekli ve aromalısı özellikle çok tercih ediliyor. Karamel,   çikolata ve vanilya kullanarak bu frappe çeşidini hazırlayabilirsiniz.

-Browni Frappe: Kahveyi ve çikolatayı çok sevenler özellikle tüketiyor. Çikolatayla kahve bir bardağa koyularak; buz parçalarıyla, browniyle, sütle, espressoyla hazırlanıyor.

-Dondurmalı Frappe: Dondurmayı çok sevenler bu tada bayılacaklar… Süt, dondurma, buz parçaları ve espresso ile hazırlanan içecek türüdür diyebiliriz.

-Menengiç Frappe: Menengicin kendine has aroması vardır. O aroma özelliğinden dolayı çoğu kahve çeşitlerinin de vazgeçilmezidir… Soğuk süt, menengiç, krema ve buz küpleri kullanılarak hazırlanan bir frappe çeşididir…

-Fincan Kekli Frappe: Frappe çeşitleri arasında en popüler olanıdır… Buz parçalarıyla, sütle, kremayla ve espresso ile hazırlanan bu frappe çeşidi, süslemesiyle de dikkat çekiyor. Akışkan şekilde ki fincanda bulunan kek parçacıklarıyla süslenip, insanlara sunuluyor.

Frappe Nasıl İçilir?

Frappe adı verilen kahve çeşidi, camdan yapılan uzun bardaklarla ikram ediliyor. Özellikle yapımı kadar frappe nasıl içilir konusu da kahve severler tarafından çok merak ediliyor… Kahve severlerin ve meraklıların araştırdığı frappe, genel olarak pipetle içiliyor. Bunaltıcı yaz sıcaklarında, tüketilecek içeceklerin başında geliyor. Frappe içimi çok uzun zamanınızı alabiliyor. Özellikle kahve karışımını, koyu tutup sonrasında bardağa silme buzda koymanız mümkündür… Böylelikle buz zaman içinde erir, kahvede ideal bir kıvama gelir. Neticesinde oldukça güzel bir frappe içebilirsiniz. Eğer frappeyi birazcık hafifletmek istiyorsanız, suyla birlikte de içebilirsiniz.

Yorum Yap

Yazar Hakkında

Webbilim.com l Kurucu ve Yönetici İnternete olan ilgisini ve bilgisini yazıya aktararak fayda sağlamak isteyen teknoloji aşığı bir karakteristik.

Yorum Yap

Yorumlar (1)

  1. 5 sene önce

    hazır buldum internetten aldım başarılı bence uğraşmadan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir