İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Kripto Para
  3. ‘Ekonomi Çöküyor’ Diyen Efsane: Altın ve Bunlara Tutunun!

‘Ekonomi Çöküyor’ Diyen Efsane: Altın ve Bunlara Tutunun!

ekonomi-cokuyor-diyen-efsane-altin-ve-bunlara-tutunun-XcJwsNDT.jpg

Uzun süredir küresel bir çöküş konusunda uyaran Robert Kiyosaki, ABD dolarını alçalmakta olan bir balona benzetti. Finans yazarı, krizde altın ve birkaç yatırım aracının kurtarıcı olacağını vurguluyor.

Robert Kiyosaki, ABD ekonomisinin “sönen bir balon” gibi çöktüğünü söyledi

Çok satan kişisel finans kitabı ‘Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki yaklaşan durgunluk konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Son açıklamalarında, ABD dolarını hükümetin denediği ve alçalmakta olan bir balona benzetti.

Kiyosaki’nin son açıklamaları, 30 Mayıs’ta yayınlanan London Real podcast için yaptığı röportajda geldi.

Para eğitimi hakkında

Finans eğitimcisine göre, “Para sistemimiz çok kötü ve hala para hakkında hiçbir şey öğretmiyoruz. Sadece eğitim almaya değil, dönüşmeye başlasak iyi olur.”

Kiyosaki’ye göre, bu dönüşüm “sadece okula gitmek ve bir iş bulmak”tan daha fazlasını içeriyor. Bu noktada, “Okul sistemimiz bize sahte para için çalışmayı öğretti. Okula gidin. Bir iş bulun. Çok çalışın. Para biriktirin. Borçtan kurtulun ve borsaya yatırım yapın. Okul sistemimizde olanlardan çok rahatsızım. Demek istediğim, dönüşmeye başlamalıyız.”

“Sadece altın, gümüş ve BTC kurtarıcı olacak”

Kiyosaki kriz ortamında sadece bu varlıkların kurtarıcı olacağını uzun süredir dile getiriyor. Altın, gümüş ve Bitcoin’i (BTC) lanse ederken, ABD’deki finans ve eğitim sistemini “komünist” ve “suçlu” olmakla birlikte, fiat para birimini değersiz ve değersiz olmakla eleştiriyor.

Balon ne zaman patlayacak?

Kiyosaki’nin işaret ettiği gibi, ABD hükümeti “ekonomiyi bu büyük balonun içine soktu. Orada asılı duran balonu görüyorsunuz. Bu Fed ve İngiltere Merkez Bankası’nın ekonomide patlattığı balon ve oradaki küçük gondol da bu balonun altında asılı duruyor. Yani tüm bu sahte parayı piyasaya pompalıyor. Aslında 2007’den beri bir depresyon içindeyiz.”

Hükümetlerin hatalı para politikaları konusunda, “Her şeyin çökmesine izin vermek yerine, parayı pompalamaya ve faiz oranlarını düşürmeye, faiz oranlarını yükseltmeye ve tüm bunlara devam ettiler. Ama şimdi balon söndü. İşte o balon aşağı iniyor ve yaptıkları her şeyi yazdırarak tekrar şişirmeye çalışıyorlar” diyor.

Kiyosaki özellikle, kıt oldukları için fiat para ve hisse senetleri yerine altın, gümüş ve Bitcoin’e yatırım yapmayı öneriyor. Finans uzmanı, daha önce Bitcoin’i “halkın parası” olarak özellikle övdü. BTC’nin gelecekte bir ara 100.000 dolara çıkabileceğine olan inancını dile getirdi.

Robert Kiyosaki’nin en son Bitcoin ve altın tahminleri

Ünlü yazar, bu yıl Şubat ayında attığı bir tweet’te, “Dev çöküş geliyor. Depresyon mümkün. Fed milyarlarca sahte para basmak zorunda kaldı. 2025’e kadar altın 5.000 dolardan, gümüş 500 dolardan ve Bitcoin 500.000 dolardan işlem görecek” demişti. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Kiyosaki, bu varlıkların özellikle kriz ortamında öne çıkacağını söylüyor.

Yorum Yap

Yazar Hakkında

Webbilim.com l Kurucu ve Yönetici İnternete olan ilgisini ve bilgisini yazıya aktararak fayda sağlamak isteyen teknoloji aşığı bir karakteristik.

Yorum Yap